Sebzeli ve Zerdeçallı Bulgur Pilavı

Malzeme listesi

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 orta boy kabak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 orta boy patlıcan
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı silme zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
Sebzeli ve zerdeçallı bulgur pilavı

DİYET YAPANLARA ÖZEL

Merhaba hanımlar. Metabolizma yaşı yüksek olanlar özellikle dikkat etsinler. İnsan sağlığı üzerindeki faydaları konusunda zerdeçalın baharatlar içinde özel bir yeri olduğu malum. Bir çok konuda ki faydaları yanında, yağları yakan bir safra akışına sebep olduğundan dolayı da diyet yapanların özellikle tercih etmesi gereken çok kıymetli bir baharat. Matabolizmayı hızlandıran gıdalar arasında yer aldığından sevgili diyetisyenimin bana önerisi üzerine hayatıma soktuğum zerdeçalı ben bulgur pilavında sebzeler ve bir kaşık zeytinyağı ile kullandım. Kalorisi düşük,  gerek sağlık,  gerek lezzet yönünden bu güzel ve özel diyet pilavını da  sizlerle paylaşmadan edemedim…

Sebzeli ve zerdeçallı bulgur pilavı nasıl yapılır?

 1-Soğanı ayıklayın minik küpler halinde doğrayın. Diğer sebzeleri de aynı şekilde doğrayarak hazırlayın.
2-Domatesleri yıkayın ve rendeleyin, minik küpler halinde doğranmış diğer tüm malzeme ve 1 kaşık zeytinyağı ile birlikte pilav tenceresine alarak  pişmeye bırakın.
3- Domates suyunu çekene kadar yaklaşık 6-7 dakika piştikten sonra 1,5  su bardağı su ilave ederek kaynamaya bırakın.
4- Bulguru yıkayın ve kaynayan pilav suyuna ilave edin. Tuz ve zerdeçalını da koyduktan sonra iyice kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin ve ocağı kapatın.
5-Üzerine kağıt havlu serin ve 10 dakika kadar dinlendirin. 
Pilavınızın dinlendiğine emin olduktan sonra  sıcak olarak servis yapın. 
Afiyet olsun
lezzetyolu.com Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder